Kit de pensule pentru incepatori

**Multa lume considera ca produsele pe care le folosim intr-un machiaj sunt cele mai importante, dar personal consider ca pensulele pe care le folosim joaca cel mai important rol atunci cand vine vorba de realizarea unui machiaj perfect. Pe piata exista o multime de seturi cu cate 30 de pensule si o persoana care este novice cand vine vorba de machiaj se poate pierde printre atatea forme si marimi. Asa ca m-am gandit sa fac astazi o postare in care sa va arat ce cred eu ca ar trebui sa contina un kit de pensule al unei persoane care acum devine interesata de make-up.

Un make-up artist trebuie sa aiba o gama completa de pensule pentru machiaj, dar o persoana care doreste doar sa isi aplice fondul de ten si un fard pentru a merge la lucru sau la scoala nu are nevoie decat de cateva pensule pentru make-up care sa ii usureze munca.

Atunci cand alegem sa ne construim kitul de pensule pentru make-up merita sa investim ceva banuti deoarece acestea nu expira intr-o anumita perioada de timp, iar daca avem grija de ele ne putem folosi de aceste pensule o lunga perioada de timp. Personal recomad pensulele daVinci (le puteti gasi pe aoro.ro). Am facut o selectie de 3 pensule pentru machiajul ochilor si 3 pentru fata. Voi pune poze cu fiecare si voi explica petru ce se folosesc. 

Pentru ochi

eye brushes
                                                                    1               2                 3

1 - Pensula mare de blending (daVinci 4196) este folosita pentru a amesteca si estompa fardurile pe pleoapa superioara. Este o pensula pufoasa cu perii mai lungi.
2 - Pensula mica de blending (daVinci 4194) se foloseste pentru a aplica si amesteca fardurile pe linia genelor inferioare si se pot aplica fardurile si pe pleoapa superioara de asemenea. Fata de pensula mare de blending are perii mai scurti si este mult mai densa.
3 - Pensula curbata pentru eyeliner (daVinci 4634) face ca aplicarea tusului de ochi crema mult mai usoara si precisa. De ce curbata? Pentru ca atunci cand aplicam produsul acesta nu ajunge pe gene, iar construirea mult doritei codite devine mult mai usoara.

Pentru fata

face brushes
                                    1                                               2                                                 3

1 - Pensula plata pentru fondul de ten (daVinci 965) este pensula clasica folosita pentru aplicarea fondului de ten lichid. Eu va recomand sa va aplicati intai produsul pe fata, iar apoi sa il uniformizati cu aceasta pensula.
2 - Pensula pentru blush (daVinci 9214) are forma si marimea perfecta pentru aplicarea blush-ului sub forma de pudra pentru a aduce inapoi culoarea in obraji.
3 - Pensula pentru pudra (daVinci 9514) este cea mai mare pensula, insa nu trebuie sa fie foarte densa, pentru ca nu vrem sa aplicam o cantitate prea mare de pudra pe ten. Atunci fata noastra ar parea foarte incarcata, iar noi ne dorim ca machiajul nostru sa para cat mai fresh si natural.

Acum ca avem un kit de pensule de machiaj, trebuie sa si avem grija de ele, dupa cum spuneam la inceputul postarii. Cum putem face asta? Simplu. O data pe saptamana sau o data la doua saptamani, asta in functie de cat de des folosim pensulele, este bine sa le curatam in profunzime. Exista multe moduri in care putem face asta, dar cred ca cea mai buna metoda este folosirea unui sapun pentru curatarea pensulelor. Tot ce trebuie sa faceti este sa invartiti pensulele pe suprafata sapunului, le clatiti si apoi le puneti la uscat si gata. Ustensilele noastre sunt din nou curate!


Sper ca aceasta postare v-a ajutat si ne citim data viitoare! Comments

Popular Posts